עוברים בדיקות תקופתיות
בכל בניין, בדיוק כפי שמבצעים בדיקות תקופתיות עבור התקינות של המעלית או המעליות שנמצאות שם, יש גם צורך בבדיקת התקינות של כל המערכות אשר מותקנות עבור בטיחות באש. דבר זה כולל את הבדיקה של כל הציוד לכיבוי אש: המטפים, עמדת כיבוי אש, גלגלונים, בדיקה של מערכת המתזים, בדיקת חלונות לפינוי עשן, בדיקת דרכי מילוט כמו חדר המדרגות, ובדיקת לחץ המים.
אם מבצעים את הבדיקות הללו באופן סדיר, כנדרש, יכולים לוודא כי כל מערכת כיבוי וגילוי אש שקיימת בבניין תהיה זמינה לפעולה בשעת הצורך באופן הכי יעיל שאפשר לצפות אליו. בדיקות כאלה ניתן לבצע בבניין שבו יש דיירים רבים, וזה לא מספיק לדעת כי בבניין יש מערכות בטיחות באש, כי אם לבדוק ולתקן אותם במידת הצורך בכל שנה מחדש.
לוודא כי יש ציוד מתאים בבניין
זה נכון כי אמור להיות ציוד מתאים עבור הגנה מפני אש, אבל הרבה מאוד בניינים רבי מגורים הם כאלה שעלולים להיות מיושנים, ולא כאלה שבהם יש את האכלוס רק לפי קוד בנייה חדש. דבר זה אומר כי הוועד צריך לקחת על עצמו את הפיכת הבניין להיות עד כמה שיותר מוגן מפני מצב של שריפה, ודבר זה כולל הבאה של מומחים בתחום על מנת שיתנו את חוות דעתם לגבי המערכות שניתן להתקין בהתאם למצב של הבניין ובכך להתקדם אל עבר מקום שבו השטחים הציבוריים והפרטיים יהיו ממוגנים עד כמה שיותר עם מטפים, מתזים ומערכות לגילוי ופיזור יעיל של העשן במידה ואכן התגלתה לה שריפה.
התגוננות מוקדמת והתכוננות לשעת פעולה יכול להיות הבדל של חיים ומוות, ולכן זה כדאי להשקיע את הזמן הזה של התקנה ראשונית ובדיקה שיכולה להועיל לדיירים רבים שפזורים להם על פני בניין אחד.