אל תשקיעו מבלי להבין
אחת הטעויות העיקריות של משקיעים היא אי ההכרות עם התחום שבו הם משקיעים. המחשבה שיש סכום של כסף שמאפשר השקעה והוא מספיק היא טעות מיסודה בעיקר כשמדובר על משקיעים קטנים. למשקיעים מסוג זה אין הרבה הון נזיל או קרדיט בבנקים או קשרים כמו חברות גדולות יותר שלהן יש יותר גמישות ויותר יכולת להשקיע בתחומים בעלי אחוזי סיכון גדולים יותר או בתחומים שאינם מוכרים עדיין. להם יש רשת בטחון שמאפשרת את ההשקעה.
אך, משקיעים קטנים זקוקים לידע. בין אם מדובר על השקעה עצמאית ובין אם בחירת חברה אשר תשקיע במקומם. חשוב להבין את התחום ולדעת שמדובר על השקעה שניתן לעמוד בה גם אם היא לא תראה רווחים מיידים או אפילו תראה הפסדים.
ההבנה מתחילה בקריאה וחקירת הנושא. היא ממשיכה בשאילת שאלות וקבלת המלצות והיא מסתיימת בייעוץ מקצועי חד פעמי או תהליכי. כל זאת מתוך הנחת היסוד שידע הוא כוח ובתחום ההשקעות הקטנות הידע הוא גם רוגע, שקט, בטחון וכמובן רווחים.
דגשים שחשוב לדעת בהשקעות קטנות
כמו בכל תחום מוסדר שבו יש החלפת כסף, סביר שגם בהשקעות אלו יכללו עמלות. זהו נושא חשוב, היות שאצל משקיעים קטנים העמלות גבוהות. לכן, נכון לבדוק ולעשות סקר שוק לפני שמשקיעים כדי לבחור באפשרות שבה יש את העמלות הנמוכות ביותר או שמקבלים תמורה גבוהה לעמלות שמשלמים. תחת דגש זה יש לקחת בחשבון גם את המיסים השונות בעקבות הרווחים הצפויים.
דגש חשוב נוסף הוא הזמן. אם בוחרים בתחום שבו נדרש להשקיע המון זמן (ללמוד, להבין, להתעסק, לחקור, לפקח, לבדוק). בסופו של יום ובחישוב של הזמן המושקע ביחס לרווח העתידי, ייתכן שההשקעה לא תהיה שווה את כל המאמץ.
נדבך נוסף הנו רמת הסיכון של ההשקעה. כזכור בהשקעות קטנות רשת הבטחון אינה גדולה, ויש חשיבות לבדיקת רמת הסיכון של ההשקעה ולהחליט האם נכון להסתכן באופן כזה או אחר כתלות בסיכוי לרווח כזה או אחר. ככל שרמת הסיכון תגרום לפגיעה באיכות החיים, ייתכן ולא מדובר על השקעה נכונה עבור המשקיע.
כהמשך לדגש זה, ישנו גם סוג ההשקעה. השקעה הקשורה לשוק ההון או לשוק הנדלן. באופן עצמאי וישיר או באמצעות חברה. השקעת הכסף בחברה אשר מנהלת את כלל ההשקעות בנדל“ן, יכולה, למשל, לאפשר רמת סיכון גבוהה ביחד עם יציבות תוך שמירה על האינטרס של המשקיע.
מעבר לכך, ישנם משתנים כמו גיל המשקיע, מיקומו והסטאטוס המשפחתי שלו אשר יכולים אף הם להשפיע על ההחלטה איפה להשקיע וכמה להשריע.
ההשקעה צריכה להיות בזרימה עם החיים ולהתלוות למהלך החיים של המשקיע ולא להעמיס, להלחיץ או לפגוע באיכות החיים.