האם אפשר להגביל את פירוק השיתוף?
בית המשפט קבע כי ככלל אין להגביל את פירוק השיתוף ויש הרבה מאוד היגיון בקביעה זו. תארו לכם כי היה ניתן להגביל את השיתוף? במקרים כאלו הרבה מאוד עסקאות לא היו יוצאות לפועל וזאת בגלל אנשים היו מפחדים להתחייב לאותו שותף לאורך שנים ארוכות ואת זאת יגיד לכם כל עורך דין מקרקעין מתחיל. על כן פירוק השיתוף הוא כלי הכרחי לתמרוץ של עסקאות. אך אנחנו חייבים לציין כי במקרים מסוימים אפשר להגביל את הפירוק ואז אנחנו צריכים לציין זאת בחוזה שאנחנו חותמים עליו כי השותפים לא יוכלו לפרק את השותפות ללא הסכמה של השותף השני, יש לציין כי מדובר בסעיף נדיר אך אפשר לעשות זאת.
מתי הפסיקה קבעה כי אי אפשר לפרק שיתוף במקרקעין?
יש מקרים נוספים בהם הפסקה קשה כי אפשר לפרק שיתוף במקרקעין גם אם לא כל עורך דין מקרקעין מכיר אותם כדאי לכם להכיר אותם. קודם כל אם אחד הצדדים לא נוהג בתום לב אזי בית המשפט יפסול את הפירוק. חוץ מזה אם אנחנו מדברים על פירוק בתחום של רכוש משותף אזי גם שם בית המשפט לא יסכים לרוב לבצע פירוק. כך לדוגמה במקרה של שטחים ציבורים בבית משותף כמו ב]פרויקט של דירות למכירה בטירת הכרמל , הרי זה ברור כי אי אפשר לפרק את השותפות בהם או במקרה שאנו מדברים על שביל שבו עוברים שני השותפים באופן קבוע ועלינו לתת את הדעת על כך.
מדוע כל כך חשוב לפנות אל עורך דין לפני עסקת שיתוף במקרקעין?
בטח כבר הבנתם כי הפסיקה היא מאוד ענפה בתחום של פירוק שותפות בנכס מקרקעין ועל כן כדאי מאוד בכל עסקה לקבל ליווי צמוד של עורך דין מקרקעין אשר ידריך אתכם במדויק מה לעשות, איזה סעיפים להכניס בחוזה ומתי אתם רשאים לבקש פירוק שותפות וכך תוכלו להיות בטוחים כי תקבלו את המגיע לכם ללא צורך לערב את בית המשפט.