סוגי פרגולות
סכך – ישנן 2 סוגי סככות. אטום מלא ופתוח. בשניהם הסכך מגן מפני השמש, אך בפרגולה פתוחה אין מניעת חדירת טיפות גשם. את הסכך ניתן להתקין כחלק צמוד לבניין, או לעמודים בנפרד מהמבנה.
מצללות לחלונות – . מעין חופה מעל לחלון. פרגולה זו מאפשרת לך לקבל צל כנגד או השמש הנכנס בחלונות.
קיר אנכי – זוהי מעין פרגולה אנכית, המשמשת כהתקן דקורטיבי. יכולה גם לשמש כתמיכה לצמחים מטפסים ולהפרדה או שילוב של אזורים מסוימים במבנה.
מסדרון – פרגולה היוצרת מעין מנהרה הנתמכת, ככלל, על ידי עמודי אלומיניום או ברזל
כל סוגי הפרגולות מחולקים באופן רגיל לשתי קבוצות עיקריות – פרגולות מבודדות (הממוקמות בנפרד מהמבנים), וכן פרגולות צמודות מבנה. הם מייצגים פרגולות בדרך כלל מייצגות את החלק החיצוני של המבנה (אך בשנים האחרונות קיים טרנד של הכנסת קירות אלומיניום דקורטיביים לתוך המבנים) הפרגולה יכולה להיות מרובעת, מלבנית, משולשת, מקושתת ואפילו גלית. הבחירה תיקבע על פי ההעדפות האישיות של בעלי הנכס והתאם לעיצוב הקיים בשאר פרטי החצר.
בבחירת סוג הפרגולה יש צורך לקבוע את הגודל הנכון. מבנה גדול מדי בשטח קטן לא יהיה הרמוני, גבוה מדי ייצור כמות קטנה של צל, וקטנה מדי עשויה שלא לעמוד בעומס הצמחים. בכל מקרה, הכל יהיה תלוי במידות האתר כולו ובהיקף המבנים האחרים המהווים את הרכב הנוף. הפרגולה צריכה להיות בהקשר של הרעיון הכללי, לא לצאת ממנו, אלא להפך – להשלים ולקשט.
ממה עשויה הפרגולה
בתהליך הייצור של פרגולות משתמשים בחומרים הבאים בנפרד, או בשילובים שלהם: עץ, ברזל, אבן, אלומניום, פלסטיק.
חומר הגלם אשר נהיה הפופולרי ביותר בשנים האחרונות הינו, אלומיניום.
פרגולות אלומיניום מאפשרות חופש אומנותי ודקורטיבי עקב מאפייני חומר האלומיניום. בעזרת אלומיניום ובשיטות הייצור של פרגולות מאלומיניום ניתן לקשט או לכסות קיר חיצוני של מבנה מיושן, ניתן להרכיב פרגולות מורכבות ולשלב בקלות חומרים נוספים כגון, עץ וברזל. יתרה מכך, באלומיניום אין צורך בתחזוקה מורכבת לעומת עץ, שבו צריך לדאוג למריחת שכבות הגנה כנגד תולעים וריקבון או ברזל שיכול להחליד.
השונות המשולבת של שיטות החיתוך באלומיניום מביאה לידי תוצאה הנראית מושכת מאוד לעין. ואשר נותנת חופש יצרתי כמעט לכל רעיון או בקשה מצד הלקוח.
מאמר זה נכתב עבור קבוצת משה חדיף